Diensten

Pensionstalling

Stal Verhoeven wil zich onderscheiden als pensionstal door het welzijn van de paarden hoog in het vaandel te hebben en een kleinschalige stal te hebben waardoor we meer aan de specifieke wensen van de eigenaar kunnen voldoen dan een groot manegebedrijf cq grote pensionstal kan. Op onze accomodatie hebben we veel faciliteiten waaronder: wasplaats met warm en koud water, springpiste, dressuurpiste, aparte bak om te longeren, loslaten ook stopps en spins toegestaan, stapmolen met goede bodem. Meerdere soorten stallen beschikbaar: luxe grote stallen met rubber beklede wanden, een buitenraam, afgeronde voerbakken etc, eenvoudigere maar goede grote stallen in een aparte ruimte. Veel grote paddocks met vaste waterbak, eigenaar bepaald zelf hoelang het paard dagelijks naar buiten gaat. 6 dgn per week zetten wij het paard voor u buiten en binnen, zondag is rustdag, U mag natuurlijk zelf ook op zondag de paarden buiten zetten. Stal Verhoeven vindt goede kwaliteit voer erg belangrijk, paarden krijgen grote hoeveelheid ruwvoer en hoeveelheid krachtvoer in overleg met de eigenaar verdeeld over meerdere voerbeurten. Elke eigenaar krijgt zijn eigen zadelkast ter beschikking. Wij hebben een fantastische locatie mbt uitrijmogelijkheden, tegen de Moerkuilen en het Vresselse Bos aan waar u heerlijk buiten kunt rijden. U kunt tegenover de oprit het bospaadje al inrijden. De stallen worden dagelijks bijgehouden, 6 dgn per week, zondag is rustdag. Evt instructie en begeleiding is mogelijk. Stal Verhoeven bestaat al sinds 1998 en is voorheen springstal en tot voor kort trainings-en africhtingsstal geweest waardoor er betrouwbaar en zeer ervaren toezicht is. We wonen zelf bij de stal dus er is altijd toezicht.
Wat wij u kunnen bieden:
Bij Stal Verhoeven willen we het beste voor uw paard, alleen dan krijg je een tevreden dier. Wij bieden een fijne stal, rust en regelmaat en vooral een paard wat veel buiten kan zijn, in een rustige omgeving. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op via E-mail, telefoon, Whats App of kom gewoon gezellig langs. De koffie staat klaar!

In- en verkoop & bemiddeling

Wij bieden doorlopend zeer interessante paarden aan die voor verkoop in aanmerking komen. Gezonde, eerlijke en betrouwbare paarden met veel kwaliteit. Paarden uit eigen fokkerij en van klanten. Het aanbod is zeer divers van amateur- of recreatiepaard tot zeer talentvolle dressuur- en springpaarden in diverse leeftijdscategorieën en prijsklassen.

Stal Verhoeven helpt het voor u perfect passende paard te vinden, de juiste match!

Ook voor het verkopen van uw paard ben je bij Stal Verhoeven aan het juiste adres. Door ons grote klantenbestand in binnen- en buitenland zijn we doorlopend zoekende naar de juiste paarden (zie aanbod).

Keuringsklaar maken hengst / merrie

Wij maken elk jaar hengsten en merries klaar voor de keuring. Met goed management en geduld wordt opbouwend gewerkt aan conditie, bespiering en controle, aan de longeerlijn en in de hand. Zodat we in topconditie voor de dag komen op de keuring. Springpaarden worden vertrouwd gemaakt in het lijntje voor het losspringen. Voor EPTM en IBOB gebeurd dit onder het zadel in de dressuur- en springpiste.

Professionele dressuur- en springinstructie

Ik geef dressuur- en springinstructie op alle niveaus, thuis en op locatie. Privélessen met z'n tweeën of in groepsverband. Daarnaast wordt in de huidige prestatiecultuur waarin alles snel moet vaak een stuk basiswerk overgeslagen, (van achter naar voor rijden, begrip voor je paard en correct paard leren rijden), waardoor uiteindelijk problemen ontstaan. Verzet, scheef, geen verbinding, "hij wil niet meer".... deze specifieke dingen zijn naast angstoverwinning ook enkele punten waar mijn specialiteit ligt!!!. Ik vind het erg plezierig om mensen te leren correct te rijden en te laten zien dat ze er van hun dier heel veel voor terug krijgen. Ik ben allround gecertificeerd ORUN instructrice. Ik ben er niet alleen voor sportgeralateerde ruiters, juist ook de amateurruiters die veel plezier met zijn paard wil beleven ontspannen en fijn wil rijden zijn van harte welkom..

In de dressuurbak vinden de dressuurlessen plaats en voor de springlessen wordt gebruik gemaakt van de outdoor springpiste; waar een springparcours opgebouwd staat; inclusief muurtjes, hekjes, planken etc.

Oefenparcours

De springpiste kan tevens op afspraak gebruikt worden voor het rijden van oefenparcoursen (zie portfolio).

Fokkerij

Wij hebben enkele zeer interessante merries voor de fokkerij, uit zeer goede moederlijnen en internationaal vooraanstaande springstammen. We gebruiken interessante hengsten om een kwaliteitsvol en gezond springpaard te fokken en de fokkerij positief voort te zetten. De jonge paarden gaan tot en met 3 jaar in opfok, worden daarna zadelmak gemaakt en eventueel gedekt. Pas in het 4e levensjaar gaan de paarden aan het werk en worden netjes en rustig klaargemaakt voor de springsport. Doorlopend komen enkele van onze fokproducten in aanmerking voor verkoop (zie portfolio).

Aequor gecertificeerd stagebeleid